Enkel hantering och kontroll via webbapplikation

MyEdens system kan enkelt sammanfattas via fem olika lägen.

Via en applikation i mobildisplayen har du, från när och fjärran, full kontroll på växthusklimatet. Med ett eller två knapptryck reglerar du förutsättningarna för klimatet, energiåtgången och kostnaderna.

Ta gärna kontakt med någon av våra experter så berättar vi mer om de värden som MyEden kan skapa i just ert växthus?

Få hjälp av en Expert

Odlingsläge - förlänger säsongen

Här bestämmer du lägsta temperatur i växthuset, exempelvis 14–17 grader, redan i mars. Stegrad temperatur ger växter, frukter och grönsaker en säsongsanpassad och lagom tempererad tillvaro som inte begränsas av årstiderna. Odlingssäsongen förlängs.

Via stabilt klimat och jämnare temperatur dygnet runt ökar växternas kraft och styrka vilket i sin tur genererar bättre förutsättningar – precis som för oss människor där bra allmänhälsa också minskar risken för att drabbas av sjukdom.

Växternas styrka och välbefinnande blir i sin tur en förutsättning för att kunna odla giftfritt och använda biologisk bekämpning.

Läs mer

Vinterläge - vilan anpassas

Låt värmefläkten gå kontinuerligt, inställd för en temperatur kring 5–8 grader. Det innebär extraordinära möjligheter att övervintra känsliga växter. Inte minst medelhavsväxter – citron, oliver med flera – som behöver sin svala vintervila men inte tål frost. Vid extrem kyla utomhus kan det räcka med några grader och frostfritt läge.

Läs mer

Komfortläge - festlig lustgård

Utöka användandet av växthuset som uteplats för socialt umgänge under stora delar av året. Växla upp till komfortläge (23–24 grader) och växthuset kan bli en eftertraktad och central plats för avkoppling, spännande måltider, vänskapligt gemyt och glada skratt utan att du behöver ta hänsyn till regn, snålblåst eller mygg.

Växthuset blir bokstavligt talat en lustgård.

Läs mer

Energisparläge - koll på energi och pengar

Används företrädesvis vintertid. Bestäm i förväg hur mycket el och värme du är beredd att göra av med – det kan annars bli dyrt vid extrem utomhuskyla. Systemet noterar sedan när energikvoten är på väg att förbrukas och sänker med automatik temperaturen till frostfritt läge liksom energiåtgång och kostnad.

Läs mer

Manuellt läge - vid service

Ett läge som generellt inte används. Läget används för att underlätta eventuella kontroller eller servicearbeten samt underlätta renhållning och underhåll. Ställ till exempel luckorna i halvöppet läge och städa växthuset.

Läs mer