Så fungerar det

MyEden – min lustgård – noterar och värderar befintligt solljus, rådande temperatur och luftfuktighet samt vindens hastighet och riktning i realtid. Via en sinnrik konstruktion kan du med hjälp av en webbapplikationen blixtsnabbt och klimatsmart kontrollera villkoren utomhus och sedan styra och reglera förutsättningarna inne i växthuset.

Nedan ser du ett antal kortare filmer som ger en övergripande beskrivning av hur MyEden fungerar. Om du önskar läsa mer om MyEdens olika användningsområden kan du läsa mer om det här.

Har du frågor eller funderingar om hur MyEdens klimatsystem kan hjälpa just dig med dig med ditt odlande i ditt växthus.

Kontakta oss nedan så hjälper en av våra trädgårdsexperter dig.

Få hjälp av en Expert
 

Väderstationen

Väderstationen sitter på växthusets tak för att mäta vindhastighet, vindriktning. Vindriktning och vindhastighet är viktigt för att kunna styra lucköppnarna på ett säkert och optimalt sätt.

Väderstationen mäter även solstrålningen, solljusets effekt är en viktig faktor för växthusets totala klimat.

Den tredje delen av väderstationen är regnmätaren. Den mäter och registrerar när det regnar och hur mycket det regnar.

Väderstationen har även en temperaturmätare som mäter både utetemperatur och luftfuktighet.

 

Lucköppnaren

MyEdens lucköppnare består av kraftiga kedjemotorer som ersätter de vanliga fönsteröppnararna som brukar köpas till växthus.

Tradtionella fönsteröppnare till växthus styr fönsteröppningen endast baserat på värmen i växthuset, viket fungerar bra för att släppa ut överskottsvärme.


MyEdens lucköppnare styrs dock inte endast baserat på värme, utan även vind, regn och luftfuktighet.

 

Inomhusgivaren

Inomhusgivaren mäter klimatet inne i växthuset. Den består av två delar, den vita delen påverkas inte av solen och den svarta delen påverkas av solen.

Inomhusgivaren mäter temperaturen i växthuset, luftfuktighet, och känner av in och utstrålning från solen.

 

Värmefläkten

Värmefläkten ger nödvändig tillskottsvärme till växthuset. Den ser till att du har tillräckligt varmt för din odling, men också för att värma upp växthuset till en behaglig temperatur under årets kallare dagar när du önskar umgås i växthuset med vänner och bekanta.

Värmefläkten klarar av att 25 graders skillnad inne i växthuset i jämförelse mot utanför, det innebär att den kan hålla växthuset frostfritt under vintern.

Till skillnad från vanliga värmefläktar så använder MyEdens värmefläkt endast nödvändig mängd energi för att värma växthuset till önskad nivå, det gör också att du får en ekonomisk och miljövänlig uppvärmning av ditt växthus.

 

MyEdens webbapplikation

MyEdens klimatsystem styrs och övervakas via en webbapplikation som du kommer åt från mobil, dator eller surfplatta, var du än befinner dig.

Genom webbpplikationen kan du se aktuellt klimat både inne i och utanför växthuset.

MyEdens webbapplikation består av 5 olika användarlägen, odlingsläge, komfortläge, vinterläge, energisparläge och manuellt läge. Du kan läsa mer om hur du kan använda de olika lägena här.